TORONTO MOST

TORONTO MOST

Pre nekoliko dana smo Vam predstavili naš poslednji, vrlo kompleksni rad – TORONTO MOST: CIRKONIJUM SOLO KRUNE NA TITANIJUM OSNOVI.

Danas imamo zadovoljstvo da vam predstavimo rad dug 3 meseca.😊Predstavljamo vam protetiku na 8 i 6 šrafova – hibridni rad (Toronto most). Ovaj rad na šrafljenje čine:➡️titanijumska osnova➡️cirkonijumske solo kruneRecite nam šta mislite o krajnjem rezultatu. Za više informacija javite nam se na: 📲+381 65 8449430📧 info@drvlada.comili nam pišite u inbox.🌐www.drvlada.com🏠Starine Novak 8/1-4, Kragujevac

Gepostet von Stomatološka Ordinacija "Dr Vladimir Milivojević" am Donnerstag, 19. Dezember 2019

Sad ćemo vam objasniti šta je to TORONTO MOST.

Trajna proteza Toronto most konstruisana je i izrađena prvi put u Švedskoj. Fiksira se na implantate. Sastoji se uglavnom od 12 zuba (za 1 luk) povezanih s malim komadom veštačke desni koji formira takozvanu “okovratnik”. Proteza na Toronto mostu trajno je pričvršćena na prethodno postavljene implantate (što je prednost u odnosu na druga protetska rešenja, jer je većina trajnih rastvora zacementirana).

Od čega se sastoji Toronto most?

Unutrašnja struktura proteze napravljena je od smeše hroma i kobalta, dok je kućište, tj. ono što vidimo spolja, napravljeno od kompozitnih materijala, metalo-keramike ili cad/cam cirkonijum keramike. Ovaj most koji je radio naš dr Vlada je napravljen na titanijumskoj osnovi od cad/cam cirkonijum keramike.

Zahvaljujući ovoj kombinaciji, Toronto most je lagan, fleksibilan i ima efekat prirodnih zuba. Pričvršćivanje Toronto mosta odmah nakon postavljanja implantata moguće je zbog male težine. Trajna proteza na implantatima, Toronto most, savršeno simulira prirodne zube, a u poređenju sa drugim protetskim rešenjima značajno poboljšava žvakaće i fonetske funkcije.

Zašto su nam potrebne veštačke desni?

Veštačke desni, koje su sastavni deo trajne proteze na Toronto mostu, imaju veoma važne funkcije:

  • eliminišu efekat osmeha ‘dugačkih zuba’.
  • zahvaljujući upotrebi ove vrste „prirubnica“, lako je „pokriti“ implantate koji nisu pričvršćeni aksijalno, pod pravim uglom.
  • ponekad se dogodi da stomatolog, u potrazi za najkvalitetnijim koštanim tkivom, bude primoran da implantate implantira malo sa strane desni. Ovo nije problem, jer veštačke desni efikasno pokrivaju takav implantat

Pacijenti se često brinu da će veštačke desni biti vidljive kada se široko smeškaju. O tome ne treba da brinu, jer se desni nalaze iznad crte osmeha, to jest, čak i sa širokim osmehom, ne postoji mogućnost da se vidi “linija” gde se veštačke desni “naslanjaju” na prirodne.

Kada se postavlja?

Kod nekih pacijenata nakon implantacije mora da prođe neko vreme do konačne ugradnje Toronto mosta. Naravno, za vreme čekanja pacijentu se obezbeđuje privremena proteza.

Kako izgleda kada se postavi?

Ovo je primer našeg pacijenta:

Za sve informacije, nedoumice ili zakazivanje pregleda možete nam se obratiti putem kontakt stranice ili slanjem poruke na mrežama Facebook ili Instagram.

Leave a Comment

Your email address will not be published.