PROTETIKA NA IMPLANTIMA

Kako se mnogi raspituju za cene implantata i protetskih radova ovde ćemo dati kratak pregled i opis radova koje je moguće uraditi kod nas u ordinaciji.

Kod nas u ordinaciji se urađuju B&B implantati, italijanskog renomiranog proizvođača i smatramo da je ovaj odnos cene i kvaliteta idealan. Na zahtev pacijenta možemo vršiti ugradnju i nekih drugih sistema implantata i onda se cena utvrđuje u dogovoru sa pacijentom na zakazanom pregledu.

U zavisnisti od broja i mesta u vilici gde nedostaju zubi zavisi i koliko implanta treba da bude ugrađeno!

protetika na implantima

1. PRIMER

Ako nedostaje jedan zub onda se to rešava ugradnjom jednog implantata i izradom keramičke krunice.

Nakon 3-4 meseca:

 • abatment
 • metal-keramicka krunica (moguće je uraditi i bezmetalnu krunicu od cirkona ili litijum disilikata)

2. PRIMER

Ako nedostaju 3 zuba, onda se problem može rešiti sa ugradnjom dva implantata i protetskim radom od 3 člana.

Nakon 3-4 meseca:

 • abatment
 • metal-keramicka krunica (moguće je uraditi i bezmetalnu krunicu od cirkona ili litijum disilikata)

U navedenim primerima smo govorili o radovima koji se cementiraju na implantatima, a s obzirom da je trenutno svetski trend da se radovi na implantatima ne cementiraju, već se pričvršćuju šrafljenjem kako bi nakon nekog vremena mogli da se skinu i očiste ili po potrebi poprave (ovo se izvodi isključivo u ordinaciji, pacijenti to ne mogu sami), u našoj ordinaciji nudimo i ovakvu vrstu radova, s tim što su cene nešto više!

U ordinaciju na vrlo često dolaze pacijenti koji nemaju nijedan zub u jednoj ili obe vilice i koji ne žele da nose totalne proteze!

Ovakvi pacijenti predstavljaju pravi izazov i zahtevaju izuzetnu stručnost i iskustvo u radu i naravno saradnju sa iskusnim i stručnim zubno tehničkim laboratorijama! Na našu sreću imamo odličnu saradnju sa najboljim i najstručnijim zubnim tehničarima na ovim prostorima što garatnije radove najvišeg esteskog i funkcionalnog kvaliteta!

Radovi na bezubim vilicama mogu biti na 4 ili 6 implantata, naravno ako debljina i visina kosti dozvoljavaju uvek je bolje raditi sa 6 implanta, ali kada situacija ne dozvoljava i rešenja sa 4 implantata daju izuzetne estetske i funkionalne rezultate!

ALL-ON-4

Na 4 implantata su mogući sledeći radovi:

 • Fiksni rad od kompozitnih zuba sa metalnim ojačanjem koje se vezuje za implante

ALL-ON-6

Na 6 implantata su mogući sledeći radovi:
 • Fiksni metal-keramički most na šrafljenje (prinatani metal)
 • proteza koja je kopča preko šinaste konstrukcije koja se postavlja preko implanta
 • Fiksni rad od kompozitnih zuba sa metalnim ojačanjem koje se vezuje za implante
 • Toronto most- kao i kod varijante sa 4 implantata, toronto most predstavlja vrhunac u estetskom smislu i daje potpuno prirodan izgled nadoknadi! Radi se tako sto se na osnovu koja je napraljena uz pomoć 3D kompjuterskog dizajna i izrezana kompjuterski upravljanim 3D rezačima postavljaju zubi koji su izrađeni svaki posebno i mogu biti od metal keramike pa do estetski supriornih bezmetalnih kruna! Osnove u zavisnosti od mogućnosti pacijenta mogu, pak, biti od titanijm metala, cirkona i najnovijeg materijala BioHPP!
 • METAL-KERAMIČKI MOST NA IMPLANTIMA (ŠRAFLJENI)

  SVE USLUGE

  ŽELITE DA ZAKAŽETE PREGLED?