NAVIGACIONA IMPLANTOLOGIJA

Mnogi ljudi imaju strah od ugradnje implanta. Tačnije, kod pacijenata postoji strah od bilo kakvih hirurških intervencija ma koliko one bezazlene bile. Ali, više nema razloga za strah!

Sada uz pomoc navigacone implantologije je moguće ugraditi implante bez bez upotrebe skalpela!

Ovu metodu nam je omogućio najnoviji digitalni pristup u planiranju i pozicioniranju implantata kako bi dobili zagarantovan i predvidiv estetski i funkcionalni rezultat!

Sam oporavak posle ugradnje je daleko lakši, nema ušivanja, konaca, otoka i bola!

Kako se radi navigaciona implantologija?

Prvo se uradi dubinsko planiranje svakog pojedinačnog slučaja na specifičnom dizajniranom softveru koji koristi pacijentov CT scan.

Uz pomoć ovog 3D softvera planira se idealan položaj i veličina svakog zubnog implantata praktično u skladu sa najprikladnijim predelima vilice.

Ovi podaci o položaju implantata i veličini implantata prenose se u 3D odštampani plastični primerak, tkz. ’3D hirurški vodič’.

Za vreme hirurškog zahvata umetanje zubnog implantata će se voditi tačno planiranom preciznošću pomoću ovog 3D hirurškog vodiča.

Prednosti navigacione implantologija

  • Bez krvi i bola!
  • Precizno i predvidljivo postavljanje zubnih implantata
  • Eliminiše potrebu za rezovima mekog tkiva
  • Smanjen rizik od oštećenja okolnih zdravih tkiva
  • Smanjene postoperativne komplikacije kao što su oticanje, modrice i bol
  • Brže vreme zaceljenja
  • Smanjen rizik od biomehaničkih komplikacija i neuspeha

Koliko traje od planiranja do sprovođenja operacije?

Prvo je potrebno uraditi CT scan. U nekim slučajevima mogu biti potrebni i utisci o pacijentovim zubima. Jednom kada se slučaj virtualno isplanira na 3D softveru,pristupa se izradi 3D hirurškog vodiča. Obično ne treba duže od dve nedelje dok se 3D operativni vodič ne primi na operaciju.

ŽELITE DA ZAKAŽETE PREGLED?