PORODIČNA STOMATOLOGIJA

DEČIJA STOMATOLOGIJA

Deca su naši najdraži pacijenti i vrlo smo im posvećeni. Svako dete koje dođe kod nas, od nas odlazi sa krajnje pozitivnim iskustvom i širokim osmehom na licu!

PRANJE PRVIH ZUBA
Kada niknu prvi zubići (i pre nego što niknu, kada možete da ih osetite ‘pod prstima’), trebalo bi ih prati ujutru i uveče vlažnom gazom ili posebnom četkicom za zube koja se natakne na prst, tako što se nežnim pokretima protrljaju od desni prema donjoj ivici. Ovo je ujedno i masaža koja će olakšati tegobu detetu prilikom nicanja zubića.

PRIPREMA DETETA ZA PRVU POSETU STOMATOLOGU
Veoma je važno da prva poseta stomatologu bude pozitivno iskustvo za dete i protekne prijatno. Najvažniju ulogu u pripremi deteta imate baš Vi! Razgovarajte sa detetom na opušten način i predstavite posetu stomatologu kao jedno pozitivno i interesantno iskustvo.

ZALIVANJE FISURA
Fisura je linijsko udubljenje na površini zuba koje služi za žvakanje. Fisura je toliko uzana da u nju ne može da uđe vlakno četkice, ali zato mogu ostaci hrane (koji će dalje razviti bakterije, a one karijes).

Postoji više vrsta materijala za zalivanje fisura, ali svi su u osnovi neka vrste smole slične plombama. Ovi materijali čvrsto prijanjaju za gleđ gde se uspešno zadržavaju više godina.

deca

TRUDNOĆA

trudnoca

Telo žene preživljava niz promena tokom trudnoće.

Na žalost, promene se ponekad dešavaju i na zubima. Zato je naš savet redovna kontrola stanja oralnog zdravlja naročito u trudnoći.

SVE USLUGE

ŽELITE DA ZAKAŽETE PREGLED?