ZUBNI IMPLANTI

Zubni implant je ‘šraf’, a predstavlja veštački koren zuba koji se ušrafljuje direktno u kost i na koji se potom postavlja veštačka zubna krunica.

Kako izgledaju možete videti na slici desno.

Kada dođe do gubitka zuba iz bilo kog razloga, nekada je to bio karijes, ali danas je paradontopatija jedan od glavnih razloga za vađenje zuba, nadoknada nedostajućeg zuba se može uraditi na više načina, a jedan od njih je i ugradnja implanta!

Sa napretkom u oblasti implantologije, ugradnja implanta je postala rutinska intervencija koja se može izvesti u svakoj adekvatno opremljenoj stomatološkoj ordinaciji! Sam proces ugrdnje implanta se obavlja u nekoliko faza:

protetika na implantima

1. DIJAGNOSTIKA

Prilikom prvog susreta potrebno je uraditi stomatološki pregled i na osnovu 3D rtg snimka utvrditi da li postoje anatomski uslovi za ugradnju implanta

2. FAZA UGRADNJE IMPLANTATA

Sam proces ugradnje impanta je proces koji se obavlja u jednom danu, intervencija je bezbolna i oporavak uglavnom prolazi bez bolova sa malim otokom koji prolazi nakon dva dana, a pacijent bi trebalo da se javi u ordinaciju nakon 7 dana radi skidanja konaca (u posebnim slučajevima može se raditi sa posebnom vrstom konca koji sami otpadaju)! Kada postoje uslovi neki privremeni zubi se mogu uraditi nakon 7-8 dana.

3. PROTETSKA FAZA

Nakon 3-4 meseca od ugradnje implanta se prelazi na izradu definitivnog pretetskog rada- U saradnji sa nekim od najboljih zubo-tehnickih laboratorija na ovim prostrima u prilici smo da ponudimo širok spektar protetskih radova prilagođenih Vašim, kako anatomskim, tako i finansijskim uslovima! Za Izradu protetskog rada je potrebno 8-12 dana.
Svi zubni implanti, koje ugrađujemo u našoj ordinaciji su implanti proverenog kvaliteta. Svi su registrovani od strane Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije. Svaki naš pacijent dobija sertifikat originalnosti implantata.

SVE USLUGE

ŽELITE DA ZAKAŽETE PREGLED?