PROTETIKA NA 4 ILI 6 IMPLANTATA

U ordinaciju nam vrlo često dolaze pacijenti koji nemaju nijedan zub u jednoj ili obe vilice i koji ne žele da nose totalne proteze!

Ovakvi pacijenti predstavljaju pravi izazov i zahtevaju izuzetnu stručnost i iskustvo u radu i, naravno, saradnju sa iskusnim i stručnim zubno-tehničkim laboratorijama. Na našu sreću imamo odličnu saradnju sa najboljim i najstručnijim zubnim tehničarima na ovim prostorima što garatnuje radove najvišeg esteskog i funkcionalnog kvaliteta.

Radovi na bezubim vilicama mogu biti na 4 ili 6 implantata. Ako debljina i visina kosti dozvoljavaju uvek je bolje raditi sa 6 implanta, ali kada situacija ne dozvoljava i rešenja sa 4 implantata daju izuzetne estetske i funkcionalne rezultate.

Zvaničan naziv ove metode u stomatologiji je ALL ON 6, odnosno ALL ON 4.

Da li će se raditi protetika 4 ili 6 implantata utvrđuje se na kontrolnom pregledu.

Najsavremenija tehnika u stomatologiji je da se radovi na implantima ne cementiraju, već se pričvršćuju šrafljenjem kako bi nakon nekog vremena mogli da se skinu i očiste ili po potrebi poprave (ovo se izvodi isključivo u ordinaciji, pacijenti to ne mogu sami). Ovu tehniku, takođe, primenjujemo u našoj ordinaciji.

A kako sve to izgleda u praksi?

Na narednim fotografijama možete pogledati skorašnji rad iz naše ordinacije. Kod ovog pacijenta smo uradili protetiku na 6 implantata (ALL ON 6) na gornjoj vilici.

Kliknite na fotografiju da je vidite u punoj veličini.

U našoj ordinaciji ugrađujemo B&B implantate italijanskog renomiranog proizvođača, jer smatramo da je ovaj odnos cene i kvaliteta idealan. Na zahtev pacijenta možemo vršiti ugradnju i nekih drugih sistema implantata, ali se onda cena utvrđuje u dogovoru sa pacijentom na zakazanom pregledu.

Leave a Comment

Your email address will not be published.